iPhone – app´s til video

Mange Apps

Her finder du eksempler på app´s til iPhone, der er beregnet til videoproduktion. Her er både app´s til videofotografering, videoredigering og specielle effekter.

Leder du efter andre app´s, så prøv at se på listen her i stedet for.

Kamera

kamera

For at lave en video, har du først og fremmest brug for en kamera-app. Du kan sagtens begynde med den app, der følger med din iPhone, men du skal ikke have ret mange visuelle ambitioner, før du vil mangle funktioner som zoom, manuel fokusering eller styring af blænde. Her må du ty til andre app´s som Filmic Pro eller Movie Pro.

Du kan læse generelt om kamerafunktioner her.

Filmic Pro

filmicp_pro

Har længe haft ry for at være den bedste app for den mere ambitiøse videofotograf. Med Filmic Pro kan du selv justere alle funktioner som zoom, fokus, blænde og hvidbalance. Eller du kan lade automatikken styre det hele.

Du kan finde danske tutorials til Filmic Pro her.

Filmic Pro – link til iTunes.

Movie Pro

Movie_Pro

Movie Pro haler ind på Filmic Pro´s førsteplads, og mange foretrækker i dag Movie Pro, der absolut er et godt alternativ til Filmic Pro. Det kan være svært at anbefale den ene fremfor den anden, da de stor set kan det samme. Jeg vil anbefale, at du tester begge – udgiften er til at overskue.

Movie Pro – link til iTunes.

iMovie

imovie

Med iMovie kan du klippe bidder ud af dine videooptagelser og sætte dem sammen i den rækkefølge, du ønsker. Du kan også lægge musik eller speak under optagelserne, lave forskellige overgange eller skrive tekster.

Du kan faktisk klippe en hel film eller et nyhedsindslag med iMovie.

iMovie er også velegnet til at lave forskellige former for soundslides – altså fotografier, der er klippet sammen med musik eller speak under.

iMovie har en enkel brugerflade, så det er relativt nemt at komme i gang.

Du kan finde danske tutorials til iMovie her.

iMovie – link til iTunes.

Splice

splice

Splice er et alternativ til iMovie og kan omtrent det samme – måske endda lidt ekstra. Jeg synes f.eks. Splice er nemmere at bruge, hvis jeg vil klippe foto sammen til en film med musik eller speak under. Men både Splice og iMovie er gratis, så du kan blot teste begge programmer.

Splice – link til iTunes her.

Emulsio -Video Stabilization

Med Emulsio kan du fjerne de værste rystelser fra dine videooptagelser.

Emulsio – link til iTunes her.

SloPro

SloPro

Med SloPro kan du lave fantastiske optagelser i slowmotion. Bum.

SloPro – link til iTunes her.

GorillaCam

GorillaCam

GorillaCam kan bruges til at lave Stop-Motion eller Timelapse. Betaler man for pro-versionen, kan man fjernstyre GorillaCam på en iPhone fra en anden iPhone.

GorillaCam – link til iTunes her.

Videolicious

videolicious

Med Videolicious kan du filme en stand-up og klippe en række af dine foto´s og videoer ind over med et enkelt klik. Hurtig måde at lave kombination af stand-up og speak til billeder.

Videolicious – link til iTunes her.

Video Teleprompter

video_teleprompter

Kombinere teleprompter og videokamera – skal du lave stad-up´s, skal du prøve denne app

Video Teleprompter – link til iTunes her.

Vont

vont

Med Vont kan du nemt lægge små tekster på din video.

Vont – link til iTunes her.